custom facebook website email 
juni[543]
Dit is alweer onze laatste digi express van dit jaar maar niet getreurd, na de zomervakantie zijn we weer terug.
We beginnen met een mededeling van Nicole:

Hallo lieve mensen!

Via deze weg wil ik je namens bestuur, medewerkers en vrijwilligers laten weten dat MC de Heksenketel vanaf maandag 31 augustus 2020 weer geopend wordt voor deelnemers aan activiteiten en belangstellende bezoekers!

Op dit moment zijn wij bezig om te kijken hoe we de opening op een zo verantwoord mogelijke wijze kunnen bewerkstelligen binnen de op dit moment geldende wettelijke voorschriften zonder het unieke karakter van het moedercentrum uit het oog te verliezen. Er zullen zeker veranderingen plaatsvinden, maar hoe die er uit gaan zien, kan ik op dit moment nog niet zeggen. Daarbij moeten we ook rekening houden met het feit dat er nog richtlijnen en wettelijke voorschriften aangepast kunnen worden vóór 31 augustus.

Er is nog geen concreet programma bekend voor de periode na de zomervakantie. Dit programma is ook afhankelijk van de te volgen richtlijnen en maatregelen. Zodra het programma definitief is vastgesteld, zal dat ook meteen bekend gemaakt worden.

Houd daarom onze website www.mc-deheksenketel.nl en/of onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste berichten en nieuwtjes!

We missen iedereen en we verheugen ons om jullie allemaal weer te kunnen begroeten in De Heksenketel!

Een hele fijne, mooie, rustige zomervakantie toegewenst en ik zie iedereen graag weer in goede gezondheid terug!

Nicole Moutarde

Deze maand hebben we enkele internettips binnen gekregen van Marjan:

Tip 1: De vogeldagboeken van Adri de Groot

Voor de natuurliefhebber is Adri de Groot een fotograaf die prachtige vogels op beeld zet. Abonneer je op de nieuwsbrief (via de site, klikken op aanmelden) en je krijgt regelmatig erg mooie shoots in je mailbox. Je vrolijkt er gewoon van op.

www.vogeldagboek.nl
vogeldagboek

Tip 2: Kleurboek van Geographic.com

Het is voor kinderen bedoeld maar ook volwassenen kleuren graag. Juist in dit Corona-tijdperk geeft het een stukje rust. Kleuren of schilderen, het maakt niet uit. Gebruik materialen waar je graag mee werkt.

Klik op een van de kleurplaten en print het uit of sla ze allemaal op, op de harde schijf van je pc of laptop. Voor diegene die digitaal willen kleuren, b.v. via windows-paint/fotoshop of een ander beeldbewerkingsprogramma: gebruik de PrintScreen-knop, en plak in het programma waar je het daarna kunt bijsnijden.

Deel 1 https://kids.nationalgeographic.com/explore/nature/coloring-book-animals-a-to-i/
Deel 2 https://kids.nationalgeographic.com/explore/nature/coloring-book-animals-j-to-z/Tip 3: Netflix-tip

Een 8-delige serie: Giri Haji

Een spannende Brits/Japanse serie over een Japanse agent die zijn lang verloren, doodgewaande broer zoekt in Londen. Zijn broer is een huurmoordenaar en hij moet hem terug brengen naar Japan.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=L4CZM2HdVJc
netflix

Tip 4: Goedkope boeken

Fysieke nieuwe boeken zijn duur en bij boekenkraam krijg je ze een heel stuk voordeliger. Het zijn geen tweedehandsboeken maar boeken met lichte beschadigingen en daarom afgeprijsd. Ik heb zelf laatst een vijftal boeken besteld en bij geen enkel boek beschadigingen gevonden. Het gaat in ieder geval altijd om lichte beschadigingen; zijn ze te groot, kun je contact opnemen en zijn ze schappelijk genoeg om je een ander exemplaar te geven.

https://www.boekenkraam.nl/
boeken
In deze uitgave ook weer een tip van Chantal , de dochter van Irma:

Gewoon lekker, Tiramisu!
IMG-20200605-WA0000

Ook Henk heeft weer zijn best gedaan:

Met dit recept maak je witlof heel erg lekker van smaak en het is nog eenvoudig ook! Heerlijk met aardappeltjes of rijst.

Ingrediënten
 • 1 kilo witlof
 • 2 peren
 • 1 ui
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepel witte wijnazijn
 • 1 theelepel honing
 • 50 gram gehakte walnoten
 • 50 gram zachte (blauwader) kaas
Bereiding
 • Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de witlof schoon. Snijd het uiteinde eraf en snijd de stronken in de lengte in kwarten.
 • Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de halve stukken ieder in 4 parten. Pel de ui en snijd deze in 8 parten.
 • Verdeel de witlof, ui en peer over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven tot de witlof wat begint te kleuren.
 • Haal de witlof uit de oven en leg alles in een schaal. Klop de azijn met de honing en sprenkel dit over de groenten en de peer. Strooi de noten erover en verkruimel de kaas erover.
csm_witlof_16e3529ae0
Dan heeft Henk voor ons nog enkele uitgaanstips:
Binnenkort openen de musea weer hun deuren, zij het met beperkingen. Maar u kunt ook vanuit huis genieten van virtuele rondleidingen. De meeste musea bieden deze via hun website aan. Een aantal Nederlandse musea heeft ook eigen apps ontwikkeld, met allerlei interactieve mogelijkheden.
Deze apps zijn te downloaden op smartphone en tablet via Play Store of App Store. Zoek op de naam van het museum en download de bijbehorende app!

1. Rijksmuseum - Amsterdam
Luister naar de verhalen uit het Rijksmuseum, ontmoet Rembrandt en hoor waarom hij zo bijzonder is. Meer weten en meer zien door interviews met experts en kunstenaars.

2. Mauritshuis - Den Haag
Met informatie over alle schilderijen in het museum en bij de belangrijkste kunstwerken extra audio-uitleg en filmpjes.

3. Museum Naturalis - Leiden
Van de satijnblauwe prieelvogel tot wolharige mammoet, vrijwel alles uit de museumcollectie is op te zoeken. Avonturier Freek Vonk vertelt alles over zijn favorieten, waardoor het lijkt alsof je naast hem door het museum loopt.

4. Maritiem Museum - Rotterdam
De app biedt 2 mogelijkheden: een rondleiding door de museumhaven en een audiotour door het museumgebouw.

5. Kunstmuseum - Den Haag
Kies uit actuele en vaste tentoonstellingen of zoek specifieke kunstwerken op nummer. Luister naar audiofragmenten, bekijk filmfragmenten en test je kennis.

6. De Lakenhal - Leiden
Scan de kunstwerken waarover je meer wilt weten. Bekijk 360-graden foto’s van het gebouw, lees meer over de kunstwerken en beluister de verhalen van Museum De Lakenhal.
.
Ik hoop dat jullie weer wat inspiratie hebben opgedaan door deze nieuwsbrief en dat we elkaar allemaal na de zomervakantie terug zien. Blijf ondertussen allemaal gezond en een zonnige vakantie toegewenst!

Groeten van Irma, namens Team MC de Heksenketel
MailPoet