Kerstviering

Het was een zeer geslaagde viering, warm en gezellig. Karin begon met  een goed voorbereidde speech en Karel had zoals vanouds weer een prachtig gedicht voorgedragen. Tevens was er als verrassing een jubilaresse die 12 ½ jaar bij ons werkzaam is en dat is Marjan. Ook het eten was heerlijk en werden wij verrast met een Italiaanse maaltijd. De viering werd opgeluisterd door Amy Schillings  onder begeleiding van twee gitaristen waar Tucia zich later bij aansloot om in haar eigen taal een favoriet kerstliedje mee te zingen. Hierdoor werd de zaal ook erg enthousiast en iedereen zong mee. Dan had het organiserende team ook een liedje ingestudeerd en dat werd ter afsluiting ter horen gebracht. Kortom het was een hele leuke, gezellige viering geworden.

We zijn al weer aangekomen in 2018 en  willen we  namens alle medewerkers van de Heksenketel u een gezond en gelukkig Nieuwjaar wensen.

 

 

Workshop Kerstengel

Leuk en gezellig was de workshop om een kerstengel te maken. Er zijn mooie en schattige exemplaren uit handen gekomen. Er was veel creativiteit onder de dames, chapeau!Workshop Adventskrans

Er zijn weer hele leuke creatieve adventskransen gemaakt. Ze zien er  geweldig uit en staan klaar om op de tafel geplaatst te worden.Wereldlunch High Tea

Wat waren we toch verwend met al die heerlijke Engelse hapjes: scones met lemon-curd, sandwiches, quiche, zelfs vistaarten en al wat niet meer. Iedereen heeft dan ook erg zijn best gedaan om dit te realiseren. We hebben er allemaal van genoten want het heeft voortreffelijk gesmaakt! 

Haken voor Kerst

Ook met haken kunnen er leuke kerstversieringen gemaakt worden. De dames hebben goed hun best gedaan.

 

Collages maken

Collages maken met de dames en heren van De Drie Ringen

 

Workshop Muziekdoosje

De dames hebben hard gewerkt aan de muziekdoosjes en wat zijn ze leuk geworden.

 

Workshop Pompoenen

Ijverig aan het werk geweest voor Halloween. De uitgeholde pompoenen hebben we voorzien van een lichtje en die kunnen we op de vensterbank of in de tuin neerzetten en nu maar griezelen..

Wereldlunch Arubaans

Het was een druk bezochte wereldlunch en zoals altijd heeft het weer heerlijk gesmaakt en ook aan gezelligheid ontbrak het niet. Met dank aan Tucia die deze maaltijd heeft verzorgd.

Tevens hebben wij afscheid genomen van Cees van der Wal. Voor jaren heeft hij zich ingezet voor de sportactiviteiten zoals body work-out, zelfverdediging en de verwendagen waar hij veelal schouder- en nek massages heeft gegeven. Cees we wensen je verder veel geluk en succes!

 

Wandeling De Kluis

Het was weer genieten van de wandeling. Niet zo heel erg koud maar wel winderig gingen we op weg naar de Kluis, een eeuwenoude kluizenaarswoning te midden in de natuur. Hier woonde verscheidene kluizenaars van 1688 tot 1930. Binnen zagen we een uniek kapelletje en er was daar veel info over de geschiedenis te vinden. Het is een bezoekje waard om er te gaan kijken.

Tijdens de wandeling zelf kwamen we prachtige landschappen tegen, koeien in de wei, we zagen de hop, het plantje waar bier mee gemaakt wordt, het rook ook als zodanig en natuurlijk paddenstoelen wat de herfst tekent. Na afloop hebben we nog even samen gezeten met een lekker kopje koffie of thee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afscheidslunch Hannie en Melvin

Ook dit jaar verlaten ons een paar medewerkers. Hannie die naailes heeft gegeven en zich heel wat jaren voor de Heksenketel heeft ingezet. Met een gezegende leeftijd mag je ook eens aan jezelf denken na al die vrije uurtjes die je aan de Heksenketel hebt gegeven. Hannie bedankt namens ons. Melvin was een jaartje bij ons als stagiaire. Hij heeft bewezen een harde werker te zijn en niets was hem teveel. We wensen Hannie en Melvin het allerbeste voor de toekomst.

 

 

 

Picknicken

We hadden een erg gezellige picknick met alle medewerkers onder de gekleurde parasols. In de middag voor de fun een hilarisch dobbelsteenspel gespeeld waarmee we leuke kadootjes konden winnen.

 

 

 

Vrijwilligersuitje Heksenketel

Het was een super gezellig dagje uit met alle medewerkers van de Heksenketel. We gingen naar de dierentuin in Aken en we hadden het weer gelukkig met ons mee. Iedereen heeft genoten van de prachtige omgeving en natuurlijk de dieren. Als afsluiting kregen we een etentje bij een Italiaans restaurant in Kerkrade. Ook dat was fantastisch verzorgd, de pizza, pasta en salades waren overheerlijk. Met dank aan Erica en Nicole die dit mogelijk heeft gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wereldlunch Limburgs Buffet

Wat hebben we toch gesmuld van het heerlijke Limburgse buffet. Het was voortreffelijk en onze dank gaat uit naar Lian die dit verzorgd heeft.

Wereldlunch Sri Lanka

De wereldlunch werd voortreffelijk bereidt door Paul en Anton uit Sri Lanka. We willen hun hiervoor hartelijk bedanken. Het was een heerlijke maaltijd en ook de sfeer was erg gezellig.

 

 

 

 

 

 

Open dag MC de Heksenketel

Het was zeer warm maar des al te min deed dit niet af aan de gezelligheid. Het was een geslaagde dag met leuke activiteiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terugblik wandeling Dwars door het Geuldal

Op een mooie Lentedag samen in de zon……ja zo begint een liedje maar voor ons was het vandaag waar.

Bij aankomst was het uitzicht al geweldig mooi en dus snel gingen we op verder onderzoek uit, we vielen van de ene verbazing in de andere zo mooi en ongerept langs de meanderende Geul.

De vele vogels en de grote diversiteit aan planten en bomen, wat hebben we genoten van deze heerlijke wandeling.

Workshop Dikke Dames

Toch wel erg bijzonder deze workshop met de dikke dames. Zo te zien hadden de dames zelf er veel plezier in.

 

 

 

 

 

Afghaanse Wereldlunch

Wat hebben we weer kunnen genieten van deze heerlijke wereldlunch. Natuurlijk ontbrak de gezelligheid er ook niet. De lunch werd bereid door Sadia en haar dochter uit Afghanistan en we willen hun hiervoor hartelijk bedanken.

 

 

 

 

 

Een heerlijke zonnige dag om de Anstelvallei te verkennen

Gisteren ging de Lente van start en wij stonden te trappelen om de natuur in te trekken.
Natuurlijk super nieuwsgierig wat we te zien krijgen, want het is nog vroeg in het jaar.

De start verliep rustig, want de bomen hadden net de eerste ontwaking, maar al snel slaakten we kreten van verwondering toen we de velden met Bosanemonen zagen zo mooi zo sereen.

Verder wandelend liepen we langs het water waar ons uitbundig de Eenden, Waterhoentjes en Zwanen begroeten.
Het ontluiken van de natuur in alle facetten, heerlijk om hier zo getuigen van te zijn.
Verrassend zijn ook de bruggen en vlonders waar je over het water loopt en zo heel dicht bij de watervogels komt.

Bij Kasteel Erenstein hielden we een pauze met koffie, heerlijk even van de benen af.
Hierna vervolgde we onze weg aan de andere kant van het water terug naar de auto.

Wat hebben we weer genoten en hadden geluk met het weer.

Groetjes Annie Cox

 

 

 

 

 

Workshop Voorjaarskrans

De vrouwen ijverig aan het werk en wat hebben ze een leuke en prachtige kransen gemaakt.

 

 

 

 

 

Wereldlunch Indonesisch

Het was weer een heerlijke gezellige wereldlunch. Iedereen heeft er van genoten en wij danken Yune, één van onze vrijwilligers die deze lunch voortreffelijk had bereid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Mozaiek

Een paar werkstukken van de workshop Mozaiek. Zoals jullie zien waren ze vlijtig bezig.

 

 

 

 

Workshop Macramé

De dames en een heer,  hier ijverig aan het macramé-werk.

 

 

 

 

 

Wandeling Imstenraderbos

Erg koud was het maar warm ingepakt en met een beetje goeie zin toch een heerlijke wandeling gemaakt. Zo ziet u ook hoe mooi ons Limburg is 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Wereldlunch Irakees

Wat was het een over-heerlijke wereldlunch en deze werd bereidt door onze statiaire Sandi en haar man Namer.

We willen hun hier erg graag voor bedanken!