Verslagen van activiteiten 2018

Kerstviering 2018

Hier enkele foto’s van de kerstviering, welke zeer gezellig en geslaagd was. We denken dat iedereen er van heeft genoten. Nu zijn we weer in het nieuwe jaar beland en we wensen dan iedereen ook een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerststukjes maken

Prachtige kerststukjes zijn er gemaakt. Geweldig gedaan dames!

 

We zijn helemaal weer in kerstsfeer, u ook?

 

Adventskrans maken

Er zijn weer prachtige adventskransen gemaakt. Pluimpje voor de dames!

Wereldlunch High Tea

We hebben een voortreffelijke High Tea gehad en deze werd goed en wel  bezocht. Het was echt smullen met al die zoete en hartige lekkernijen. Aan gezelligheid ontbrak het zeker niet. Iedereen heeft er van genoten en dat voor maar €6,00 🙂

Verwendag

Iedereen heeft zich goed laten verwennen met een massage of een gezichtsbehandeling en nog meer. Tussendoor werd ook de tijd genomen voor een heerlijk kopje koffie of thee met een lekker stukje vlaai.
Het was een gezellige geslaagde verwendag!

 

Workshop kabouter maken

Met veel plezier hebben we aan de kabouters van klei gewerkt. Kijk maar naar het resultaat, zo leuk en grappig!

 

Wandeling Meerssen

Weer een aantal prachtige natuurfoto’s gemaakt en tijdens de wandeling zijn er ook vaak culturele bezienswaardigheden te zien.

Wereldlunch Somalisch

Fatma had echt een heerlijke maaltijd voor ons bereidt. Het was voortreffelijk, dank je wel Fatma! Iedereen heeft het gesmaakt en zoals altijd was het ook weer super gezellig.

 

Workshop Pompoenen

We kregen een paar leuke foto’s van de workshop pompoenen uithollen. Het ziet er geweldig uit en mooi gedaan dames!

 

 

Wandeling in Terworm

 

Workshop Engel maken

Hier weer een aantal mooie creaties van leuke en lieve engelen.

 

Wereldlunch Amerikaans

Heerlijke burgers werden gemaakt met friet, pulled pork en verse salade.  Het was een verrukkelijke maaltijd, iedereen heeft er van gesmuld. De lunch werd druk bezocht. Het was één en al gezelligheid.

 

Terugblik wandeling Schinveldse bossen

29 augustus, een stralende dag en wij gingen op pad voor een fijne wandeling. Gepland stond de Tevenerheide, maar wij besloten binnen de groep dat we een andere route namen. De Schinveldse Bossen, deze onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Zelfkant. Het natuurgebied omvat het grootste aaneengesloten bosgebied. Wat hebben we genoten door het vlakke landschap met zijn vele beekjes, bruggetjes en het moeras. De grote weilanden met zijn Schotse Hooglanders, de zangvogels hoog in de  bomen  en maar genietend van de stilte tijdens uitgestrekte wandelingen. Groetjes Annie

Ontspanningsdag

Afgelopen donderdag hadden we een ontspanningsdag voor alle vrijwilligers en gingen we samen zelf pizza´s maken. Het bleef niet alleen bij pizza´s, ook kaasstengels en speciale deeghapjes met gekruid gehakt. Voor de gazpacho, een koude tomatensoep, daar zorgde Esmeralda voor. We hebben er veel van geleerd en iedereen vond het leuk en geslaagd maar vooral ook overheerlijk. We kregen het allemaal niet eens op

 

Afscheidslunch Sandy en Lorenzo

Afgelopen donderdag hebben we afscheid genomen van onze stagiares Sandy en Lorenzo. Dit hebben we gezellig onder elkaar gedaan met een heerlijke lunch. Sandy je was een geweldige collega met een open mind. Ook Lorenzo, altijd even vriendelijk en erg behulpzaam. We wensen jullie beiden het allerbeste en veel succes in jullie verdere loopbaan!

 

Wereldlunch Albanees

De heerlijke Albanese lunch werd dit keer door Dafina gemaakt. Het was weer een voortreffelijke maaltijd  en zoals altijd, een  erg gezellige lunch. Dafina bedankt!

 

Wereldlunch Surinaams

Sandra heeft voor ons een heerlijke maaltijd bereidt. De bami was verrukkelijk, alsook de boontjes en kippenbouten. Dank je wel Sandra. Natuurlijk ontbrak ook de gezelligheid niet en was het een geslaagde wereldlunch.

 

Wandeling Tevenerheide

Iets over de grens in Duitsland is een prachtig natuurrijk gebied, Tevenerheide. Het landschap is daar schitterend en het was buitengewoon genieten. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

Bloemstuk voor moederdag

Voor Moederdag zijn er echt prachtige bloemstukken gemaakt!

Frivole dikke dame van klei

In de workshop zijn er weer van die prachtige dikke dames gemaakt.

Vrijwilligersuitje In  het Continium-museum

We gingen naar het doen- en kijkmuseum in Kerkrade waar veel industriële voorwerpen te zien waren uit de oude en nieuwe tijd. Tevens kon je objecten onderzoeken en uitproberen zoals oude houten puzzels oplossen, proeven, ruiken en voelen, en zoveel meer om te ontdekken.

We konden eens weer ouderwets televisie kijken en spelletjes spelen. Oude mijnschachten waren te bezichtigen, een ritje door de tijd heen en we zijn op de Maan geweest middels een prachtige simulatie-filmvoorstelling.

Kortom het was een leuke gezellige dag, boeiend en leerzaam, dank zij Nicole en Erica die dit mogelijk hebben gemaakt.


 

Wandeling Schinveldse bossen

Ook in Schinveld is het een mooi gebied om te  wandelen. Onderweg langs Nonke Buusjke waar je prachtige oude vakwerkhuisjes tegen komt. Het was weer een leuke en gezellige wandeling.

Wandeling Brunssummerheide

Ondanks in februari wandelden wij in het zonnetje op de Brunssummerheide. In alle jaargetijden blijft deze heide altijd geweldig!

 

Workshop Lentebloemstuk

De dames zijn erg creatief te werk gegaan en het resultaat mag er zijn.

 

Wereldlunch Soedanees

Abeer had voor ons weer voor een heerlijke Soedanese maaltijd gezorgd. Waarvoor onze dank! Ook aan de gezelligheid ontbrak het niet. We hebben er van genoten!

 

Wandeling Terworm

Wat is de omgeving van Terworm met het kasteel toch prachtig en nog wel zo dicht aan huis. Ook ziet u hier de oude plantaan, beter bekend als “de oude eik van Terworm” die mogelijk zo’n meer dan 250 jaar oud is.

 

Workshop Mozaïek

De dames zijn ijverig bezig met mozaïekstukjes!

 

Verkiezingslunch

Op 15 maart hadden wij de verkiezingslunch i.v.m. de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart.

Het was een zeer geslaagde lunch waarbij vertegenwoordigers van de partijen SP, VVD, Groen Links, D66, PvdA, PvdD en Ouderen Partij aanwezig waren. Iedere kandidaat kreeg kort de gelegenheid, om iets te zeggen over zijn of haar partij. Weliswaar met de time-watch, want als politici moest dat lukken en dat deed het ook. Vervolgens begonnen we aan de heerlijke lunch, zodat we aan tafel persoonlijke vragen konden stellen. Buiten de gezellige sfeer om was het erg interessant. Allemaal druk in discussies en voor we het wisten was die tijd ook om. Nu kon iedereen een vinger opsteken en een algemene vraag stellen aan één partij. Voor sommige niet makkelijk om één partij te kiezen of wilde alleen hun zegje doen, maar met wat bijstelling kwamen we er toch uit.

Het was een leerzaam moment voor iedereen die aanwezig was, voor zowel de politici als de geïnteresseerde bezoekers.

Wereldlunch Duits

We hebben genoten van deze gezellige wereldlunch. Deze Duitse maaltijd was heerlijk en  werd bereidt door Melanie waar onze dank naar uit gaat.

 

Wereldlunch Nederlands

Er werd heerlijke Hollandse erwtensoep geserveerd waar iedereen hard aan heeft gewerkt. Ook de pannenkoeken waren niet te versmaden en niet te vergeten de lekkere reifkoeken.

 

Workshop Winterschilderij

Hier een paar foto’s van de workshop “winterschilderijen”. Wat zijn ze prachtig geworden!