Wereldlunch Afghaans

We konden weer heerlijk proeven van de Afghaanse keuken. Sadija was hier verantwoordelijk voor en we willen haar daarvoor hartelijk bedanken. Het was lekker en we hebben er goed van gesmuld.

 

 

 

 

Wandeling Beek Kelmond

Deze route voerde ons door het prachtige gebied rondom Kelmond  en Klein Genhout.

Tijdens deze wandeling langs weilanden, bossen , lanen en hoogstambomen, vloog er plots iets langs ons en ging voor ons op de grond zitten. Het was een tamme Vlaamse Gaai die ons de rest van onze wandeling vergezelde. Wij vonden het super dat Karel meewandelde, inmiddels hadden we de vogel een naam gegeven.

We genoten van ons welverdiende kopje koffie.

Groetje Annie en de wandelgroep

 

 

Terugblik op de wandeling over de Tevenerheide

Dit was onze eerste wandeling na de zomervakantie. Onze wandelaars stonden al te trappelen om weer te vertrekken naar dit mooie gebied. Deze wandeling was gepland in augustus omdat de heide dan in volle bloei staat. Met zijn allen gingen we op pad om te genieten van de prachtige natuur en de mannen die natuurlijk weer een afkorting zagen en ons via een afrastering een bosje met bramenstruiken inloodsten. Echter we kwamen op de grote weg uit en moesten weer terug. Nadat we voor de helft het pad  hadden gevolgd en we bijna op de parkeerplaats waren kwamen we een herder tegen met een grote kudde schapen en geiten die ons tegemoet gerend kwamen. Een extra cadeautje om van te genieten.

Groetjes Annie Cox

 

 

 

Modeshow

Afgelopen donderdag bij de Open dag van Sam-Sam mochten we onze 2e-hands-kleding showen op het schoolplein.  Tijdens het lopen over de rode loper kwamen er toch veel mensen om te kijken. De modellen, groot en klein, zagen er goed uit en kregen dan ook een geweldig applaus. Fantastisch gedaan dames!

Wat onze 2e-hands-kleding betreft, kom eens kijken in onze winkel.  Iedere ochtend open van maandag tot en met donderdag. Er hangt zoveel leuke kleding voor jong en oud en echt voor een spotprijsje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Film en foto’s Musical
“Excuses voor het ongemak”

De musical was een gigantisch succes en we kregen zoveel lof van iedereen. Allemaal heel erg bedankt! Ook wij hebben er van genoten en zijn blij dat ondanks de hitte van het weer, we dit allemaal voor elkaar hebben gekregen. Helaas hebben we zelf geen foto’s gemaakt maar er is gefilmd en ook foto’s zullen nog komen. We weten alleen niet wanneer, maar die zullen we zeker ergens na de zomervakantie krijgen en op de website en Facebook geplaatst worden. We vragen iedereen om nog even geduld hiervoor!

Ondertussen… voor de thuisblijvers en mensen die echt niet kunnen wachten, hebben we net een paar foto’s en twee filmpjes gekregen vanuit het publiek genomen.  Op dat van ons moet u nog even wachten, alvast veel kijkplezier en tot na de zomervakantie.

 

 

 

Wereldlunch Mexicaans

Niet gemakkelijk om bij deze temperaturen te koken, maar we hebben het toch voor elkaar. We kregen een heerlijke Mexicaanse wereldlunch bestaande uit Chili, wraps gevuld met kip en groente, en daarbij een zelfgemaakte tzatziki-saus.  Ondanks  dat het niet door echte Mexicanen werd gemaakt, smaakte het toch voortreffelijk.

 

 

Voorproefje van de musical

De generale repetitie

Schilderij voor kinderkamer

Erg leuke schilderijen met eenhoorns hebben de dames gemaakt.  Wat ziet het er prachtig uit!

Terugblik wandeling Eijsden

Met een stralende zonneschijn en een temperatuur van 22 graden begonnen we aan onze wandeling.
Het Maasdorpje Eijsden stond vandaag op het programma. We zijn gestart in de historische dorpskern en genoten al direct van de mooie karakteristieke gebouwen van honderden jaren oud.
Natuurlijk kwamen we ook hier weer bekenden tegen, want zo groot is Limburg niet.
Na een stukje te hebben gelopen stonden we bij de Maas en ging onze wandeling verder langs de Maas.
We keken onze ogen uit, wat was het allemaal mooi, het water de planten en de dieren.
Wandelend met het geluid van de vogels en een koekoek vervolgden we onze weg, plots naderden we een kudde Koninckspaarden en Galowy’s runderen, zij stonden aan de vijver die vol zat met diverse watervogels met jongen.
Onder de indruk van al dit moois van wat moeder natuur ons geboden had, hebben we nog genoten van een heerlijk kopje koffie.

Groetjes Annie Cox

Politiek café

Afgelopen vrijdag hadden we een zeer geslaagde politieke bijeenkomst. Iedereen kon er met zijn of haar vragen terecht bij de burgemeester en raadslieden en er werd onderling stevig gediscussieerd. Ondertussen werden we goed verzorgd met heerlijke soep, belegde broodjes en ter afsluiting kregen we nog een drankje aangeboden. Kortom, het was een interessante en gezellige avond, zeker voor herhaling vatbaar.

 

Wereldlunch Indonesisch

Er werd wel heel erg lekker voor ons gekookt, met dank aan Klara en Johan. Het was een overheerlijke Indonesische maaltijd, Rendang, Gado-Gado, met bamie en nasi, iedereen heeft er van genoten.  De wereldlunch werd druk bezocht en zoals altijd was het super gezellig!      

 

Workshop Macramé

Prachtige macramé-hangers zijn gemaakt en zelfs een heel mooi wandkleed.  De animo was groot!

 

Wandeling over de mooie Brunssummerheide

Het was 15 mei en er was een wandelroute gepland over de heide, met een stralend zonnetje vertrokken we met ons steeds groeiende aantal wandelaars.

Het was prachtig wandelweer en we kozen de zwarte route die we al snel kwijt waren en zo kwam het dat we kris kras over de heide dwaalden. We hebben de herder ontmoet met zijn schapen en honden ook. Wat wil je nog meer in zo’n mooie natuur.

Richting de Roode beek kwamen we nog twee bekenden tegen, dus even een praatje maken en dan weer verder. Na 5,5 km wandelen zaten we aan onze welverdiende koffie.

Ik wil niet nalaten te vermelden dat er een dame van 83 jaar meewandelde, bewonderd door ons allen. Groetjes  Annie Cox

 

Wandeling Imstenradebos op 1 mei

18 graden en heerlijk wandelweer. Met een grote groep gingen we erop uit, het zonnetje hield zich nog even schuil maar na onze eerste klim lachte zij ons al uitbundig toe en zo werd ook ons humeur steeds vrolijker. Genietend van het frisse groen en de bloemen die vrolijk hun hoofdjes lieten zien, vervolgde wij onze weg door bos en weilanden. We bewonderden een prachtig kasteel met geweldige tuin en kamen via bos en weiland na 6 km gewandeld, in het dorpje terug om bij het Koffiehuske te genieten van een welverdiende kop koffie. Groetjes Annie Cox

 

 

 

Wereldlunch Servië

We hadden een heerlijke Servische maaltijd, bereidt onder begeleiding van Sadija, waarvoor onze dank. Het smaakte voortreffelijk, en zoals altijd was het weer een gezellige lunch.

 

 

 

Wereldlunch Nederlands

De wereldlunch was weer verrukkelijk!  We hebben goed gesmuld van de hutspot en boerenkoolstamppot. Het was heerlijk! Met dank aan Irma en Jeanny  die deze hebben bereid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandeling Tevenerheide

Dit keer met een grote groep wandelaars er op uit en wel zo gezellig.

 

Workshop Dikke dame in winterkleding

Een paar foto’s van de dikke dames en ziet er weer geweldig mooi uit!

 

Wereldlunch Marokkaans

We hadden een geweldig goed verzorgde wereldlunch, het zag er fantastisch uit  en het smaakte verrukkelijk.We willen Khadisa hiervoor dan heel erg bedanken. Het was een heerlijke Marokkaanse maaltijd en zoals altijd was het ook reuze gezellig!