Verslagen van activiteiten 2019

Adventskransen en –stukjes

Er zijn weer leuke foto’s  van  de adventskransen en  –stukjes.  Heel mooi gemaakt door de dames en het ziet er geweldig decoratief uit.

Wereldlunch Limburgs

Wat hebben we genoten van deze Limburgse lunch en natuurlijk zoals altijd was het ook gezellig. We hadden zuurvlees op het menu, met aardappelpuree en rode kool, als nagerecht een heerlijke pudding. Met dank aan  Sjef, hij maakt als beste  de zuurvlees, die was echt voortreffelijk!

Terugblik wandeling Brunssummerheide

Gezien de Heide met zoveel verschillende gezichten, kan je er oneindig wandelen en genieten van alles wat hij te bieden heeft.

Deze wandeling ging over de linkerkant van de Heide waar we weer door veel moois werden verrast.  De vele stroompjes en ook de Koffiepoel lagen op ons pad, diep in het bos ontdekte we mooie paddenstoelen en natuurlijk hadden we weer het grootste plezier.

Groetjes Annie en de Wandelgroep

Wandeling Hijenraath

Deze wandeling startte in het gezellige gehucht Hijenraath boven op de Loorberg. We wandelde het dorp uit, het nabije natuurgebied in, waar we al snel verrast werden door de hellingbossen. Hier werd het lopen moeilijker door de steile afdalingen, gepaard met keien die nat waren omdat het geregend had. De omgeving was prachtig met zijn afwissende begroeiing, de paddenstoelen en het kronkelende riviertje. Moe maar voldaan kwamen we bij de auto terug, waarna we van een heerlijke kop koffie met vlaai genoten . Groetjes Annie

Workshop Kabouters boetseren

We hebben een paar foto´s van de workshop ´kabouters boetseren´ gekregen. Wat zijn ze toch leuk geworden. Goed gedaan dames!

Wereldlunch Oostenrijks

We hebben weer genoten van deze culturele lunch en ook aan gezelligheid ontbrak het niet. Oostenrijkse noodles met geschnetzeltes in een heerlijke championroomsaus en/of pepersaus, als nagerecht kregen we een heerlijke apfelstrudel. Onze koks hadden goed hun best gedaan. Het was weer een geslaagde wereldlunch.

Jubileum wandeling Wijnandsrade

Met het oog op een gezellige middag en avond gingen we nog even de frisse lucht in met een wandeling in Wijnandsrade. Van onze  gids geboren en getogen  in dit dorp kregen we voldoende uitleg over alle belangrijke gebouwen. Wandelend langs het kasteel togen we berg op langs de velden, waar we konden genieten van diverse soorten Paddenstoelen. Met een stevige wind en een mild zonnetje liepen we tot het hoogste punt, waar we een geweldig uitzicht over de velden met hun diverse gewassen hadden. Enkele meters verder genoten we van een heerlijke kop koffie bij de Blauwe Steen. Hierna ging het met frisse moed weer terug naar het dorp, waar we gewezen werden op het geboorte huis van onze gids Henk

 

 

 

12,5 jarig jubileum van de Heksenketel

Op vrijdag 11 oktober was ons 12,5 jarig zelfstandig bestaan van de Heksenketel en dit werd natuurlijk groots gevierd. Iedereen die op de receptie aanwezig was werd voorzien van een lekker hapje en drankje en we kregen een prachtig optreden van onze buikdansgroep. Met dit jubileum maakten we er ook gebruik van om een aantal medewerkers in het zonnetje te zetten en te belonen voor hun jarenlange inzet voor het moedercentrum.

Toen de receptie was afgelopen kwam het grote feest voor genodigden. Zelfs Marij en Elly waren aanwezig op dit feest en we konden gezellig met hun bijkletsen.
Rond 19.00 werd er een heerlijk Italiaans buffet bezorgd waar iedereen van heeft genoten .

Later op de avond kregen we een optreden van een uitgedoste Klara Zoerbier en Maria Prumpeler (Jack Vinders en Stan Peters), dat was lachen, gieren en brullen . Een geweldige voorstelling waarbij op het laatst ook de polonaise goed werd ingezet. In zijn totaliteit was het een geweldige middag/avond, waar we lang met plezier op kunnen terug kijken.

 

 

 

 

Wereldlunch Afghaans

We konden weer heerlijk proeven van de Afghaanse keuken. Sadija was hier verantwoordelijk voor en we willen haar daarvoor hartelijk bedanken. Het was lekker en we hebben er goed van gesmuld.

 

 

 

 

Wandeling Beek Kelmond

Deze route voerde ons door het prachtige gebied rondom Kelmond  en Klein Genhout.

Tijdens deze wandeling langs weilanden, bossen , lanen en hoogstambomen, vloog er plots iets langs ons en ging voor ons op de grond zitten. Het was een tamme Vlaamse Gaai die ons de rest van onze wandeling vergezelde. Wij vonden het super dat Karel meewandelde, inmiddels hadden we de vogel een naam gegeven.

We genoten van ons welverdiende kopje koffie.

Groetje Annie en de wandelgroep

 

 

Terugblik op de wandeling over de Tevenerheide

Dit was onze eerste wandeling na de zomervakantie. Onze wandelaars stonden al te trappelen om weer te vertrekken naar dit mooie gebied. Deze wandeling was gepland in augustus omdat de heide dan in volle bloei staat. Met zijn allen gingen we op pad om te genieten van de prachtige natuur en de mannen die natuurlijk weer een afkorting zagen en ons via een afrastering een bosje met bramenstruiken inloodsten. Echter we kwamen op de grote weg uit en moesten weer terug. Nadat we voor de helft het pad  hadden gevolgd en we bijna op de parkeerplaats waren kwamen we een herder tegen met een grote kudde schapen en geiten die ons tegemoet gerend kwamen. Een extra cadeautje om van te genieten.

Groetjes Annie Cox

 

 

 

Modeshow

Afgelopen donderdag bij de Open dag van Sam-Sam mochten we onze 2e-hands-kleding showen op het schoolplein.  Tijdens het lopen over de rode loper kwamen er toch veel mensen om te kijken. De modellen, groot en klein, zagen er goed uit en kregen dan ook een geweldig applaus. Fantastisch gedaan dames!

Wat onze 2e-hands-kleding betreft, kom eens kijken in onze winkel.  Iedere ochtend open van maandag tot en met donderdag. Er hangt zoveel leuke kleding voor jong en oud en echt voor een spotprijsje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Film en foto’s Musical
“Excuses voor het ongemak”

De musical was een gigantisch succes en we kregen zoveel lof van iedereen. Allemaal heel erg bedankt! Ook wij hebben er van genoten en zijn blij dat ondanks de hitte van het weer, we dit allemaal voor elkaar hebben gekregen. Helaas hebben we zelf geen foto’s gemaakt maar er is gefilmd en ook foto’s zullen nog komen. We weten alleen niet wanneer, maar die zullen we zeker ergens na de zomervakantie krijgen en op de website en Facebook geplaatst worden. We vragen iedereen om nog even geduld hiervoor!

Ondertussen… voor de thuisblijvers en mensen die echt niet kunnen wachten, hebben we net een paar foto’s en twee filmpjes gekregen vanuit het publiek genomen.  Op dat van ons moet u nog even wachten, alvast veel kijkplezier en tot na de zomervakantie.

 

 

 

Wereldlunch Mexicaans

Niet gemakkelijk om bij deze temperaturen te koken, maar we hebben het toch voor elkaar. We kregen een heerlijke Mexicaanse wereldlunch bestaande uit Chili, wraps gevuld met kip en groente, en daarbij een zelfgemaakte tzatziki-saus.  Ondanks  dat het niet door echte Mexicanen werd gemaakt, smaakte het toch voortreffelijk.

 

 

Voorproefje van de musical

De generale repetitie

Schilderij voor kinderkamer

Erg leuke schilderijen met eenhoorns hebben de dames gemaakt.  Wat ziet het er prachtig uit!

Terugblik wandeling Eijsden

Met een stralende zonneschijn en een temperatuur van 22 graden begonnen we aan onze wandeling.
Het Maasdorpje Eijsden stond vandaag op het programma. We zijn gestart in de historische dorpskern en genoten al direct van de mooie karakteristieke gebouwen van honderden jaren oud.
Natuurlijk kwamen we ook hier weer bekenden tegen, want zo groot is Limburg niet.
Na een stukje te hebben gelopen stonden we bij de Maas en ging onze wandeling verder langs de Maas.
We keken onze ogen uit, wat was het allemaal mooi, het water de planten en de dieren.
Wandelend met het geluid van de vogels en een koekoek vervolgden we onze weg, plots naderden we een kudde Koninckspaarden en Galowy’s runderen, zij stonden aan de vijver die vol zat met diverse watervogels met jongen.
Onder de indruk van al dit moois van wat moeder natuur ons geboden had, hebben we nog genoten van een heerlijk kopje koffie.

Groetjes Annie Cox

Politiek café

Afgelopen vrijdag hadden we een zeer geslaagde politieke bijeenkomst. Iedereen kon er met zijn of haar vragen terecht bij de burgemeester en raadslieden en er werd onderling stevig gediscussieerd. Ondertussen werden we goed verzorgd met heerlijke soep, belegde broodjes en ter afsluiting kregen we nog een drankje aangeboden. Kortom, het was een interessante en gezellige avond, zeker voor herhaling vatbaar.

 

Wereldlunch Indonesisch

Er werd wel heel erg lekker voor ons gekookt, met dank aan Klara en Johan. Het was een overheerlijke Indonesische maaltijd, Rendang, Gado-Gado, met bamie en nasi, iedereen heeft er van genoten.  De wereldlunch werd druk bezocht en zoals altijd was het super gezellig!      

 

Workshop Macramé

Prachtige macramé-hangers zijn gemaakt en zelfs een heel mooi wandkleed.  De animo was groot!

 

Wandeling over de mooie Brunssummerheide

Het was 15 mei en er was een wandelroute gepland over de heide, met een stralend zonnetje vertrokken we met ons steeds groeiende aantal wandelaars.

Het was prachtig wandelweer en we kozen de zwarte route die we al snel kwijt waren en zo kwam het dat we kris kras over de heide dwaalden. We hebben de herder ontmoet met zijn schapen en honden ook. Wat wil je nog meer in zo’n mooie natuur.

Richting de Roode beek kwamen we nog twee bekenden tegen, dus even een praatje maken en dan weer verder. Na 5,5 km wandelen zaten we aan onze welverdiende koffie.

Ik wil niet nalaten te vermelden dat er een dame van 83 jaar meewandelde, bewonderd door ons allen. Groetjes  Annie Cox

 

Wandeling Imstenradebos op 1 mei

18 graden en heerlijk wandelweer. Met een grote groep gingen we erop uit, het zonnetje hield zich nog even schuil maar na onze eerste klim lachte zij ons al uitbundig toe en zo werd ook ons humeur steeds vrolijker. Genietend van het frisse groen en de bloemen die vrolijk hun hoofdjes lieten zien, vervolgde wij onze weg door bos en weilanden. We bewonderden een prachtig kasteel met geweldige tuin en kamen via bos en weiland na 6 km gewandeld, in het dorpje terug om bij het Koffiehuske te genieten van een welverdiende kop koffie. Groetjes Annie Cox

 

 

 

Wereldlunch Servië

We hadden een heerlijke Servische maaltijd, bereidt onder begeleiding van Sadija, waarvoor onze dank. Het smaakte voortreffelijk, en zoals altijd was het weer een gezellige lunch.

 

 

 

Wereldlunch Nederlands

De wereldlunch was weer verrukkelijk!  We hebben goed gesmuld van de hutspot en boerenkoolstamppot. Het was heerlijk! Met dank aan Irma en Jeanny  die deze hebben bereid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandeling Tevenerheide

Dit keer met een grote groep wandelaars er op uit en wel zo gezellig.

 

Workshop Dikke dame in winterkleding

Een paar foto’s van de dikke dames en ziet er weer geweldig mooi uit!

 

Wereldlunch Marokkaans

We hadden een geweldig goed verzorgde wereldlunch, het zag er fantastisch uit  en het smaakte verrukkelijk.We willen Khadisa hiervoor dan heel erg bedanken. Het was een heerlijke Marokkaanse maaltijd en zoals altijd was het ook reuze gezellig!