Marjan op de catwalk

Onze modeshow in de Heksenketel.

Voor de modeshow  plaatsvindt  gaat er best wat aan vooraf.  Het is niet alleen model staan  en over de catwalk lopen, of de show presenteren.  Nee,  het vergt veel organisatie en een ieder heeft zijn bijdrage waarbij je goed moet samenwerken.

Eerst worden mensen en kinderen gevraagd die graag model voor die dag willen zijn. Vervolgens wordt er kleding op maat gezocht die in de winkel  voorradig is, dan wordt een tijdstip gepland deze te passen en om te bekijken welke setjes gekozen worden om op die dag te showen. Alles moet op elkaar afgestemd zijn in tijd en ook het praktische zoals de presentatie, wie doet de make-up en wie  is goed  om de haren te stijlen. Niet te vergeten de aankleding van de ruimte, verzorging van muziek en een hapje en drankje voor de bezoekers.

Zelf ben ik een paar keer gevraagd om op de catwalk te lopen wat ontzettend leuk was om te doen, maar ook erg hectisch.  Uren voor de show begint moet je aanwezig zijn om je haren bv in de krul te zetten en wordt je opgemaakt. De kleding hangt dan gestreken klaar in de daarvoor bestemde ruimte waar we ons omkleden, wat erg snel moet gaan.

Het gaat niet altijd vlekkeloos want accessoires kunnen kwijt raken en het gebeurt vaak dat we moeten improviseren.  Bij dit soort dingen is het natuurlijk de bedoeling dat de bezoekers hier niets van merken en tot nu toe was dit altijd goed geslaagd.

Tegen het tijdstip dat de show begint staan we achter elkaar in de rij klaar om de catwalk op te gaan. Voor elk een rondje en dan is het vliegensvlug omkleden voor de volgende ronde. Soms wordt er aangemaand om langzamer te lopen om de anderen meer tijd te geven voor het uit- en aankleden.  Het enige nadeel is dat je zelf niets van de modeshow ziet maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt als je loopt en het publiek je enthousiast toejuicht en applaudisseert.

Als de volwassen modellen klaar zijn komen de kinderen aan bod, uiteraard met begeleiding, dit  is vaak het hoogtepunt van de show.  Het is voor iedereen een genot om de kleintjes te zien, hoe ongedwongen en ontvankelijk ze de catwalk op komen en  er zelf ook van genieten om dit te mogen doen.

Het is toch een hele beleving voor iedereen die er aan meewerkt, ook voor de kinderen en het geeft ontzettend veel voldoening achteraf, wanneer je weet dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad.

Wilt u ook een modeshow van onze tweedehands kledingwinkel bijwonen: onze volgende voorjaarsmodeshow vindt plaats op 22 mei in mc. De Heksenketel Mijnzetellaan 6 te Zeswegen, tel. 0455615490

 

Marjan Poelstra.

Ps.: Als u nog kleding heeft die u niet meer draagt. Kunt u deze ten alle tijden afleveren bij De Heksenketel

Onze herfstmodeshow….

Op 12 oktober 2012 liet de kledingwinkel van De Heksenketel zich weer van haar beste kant zien en showde met flair haar nieuwste aanwinsten van herfst en zomerkleding.

Al dagen van te voren werd er al volop kleren gesorteerd en gepast, gewassen en gestreken. Ja, er kwam veel bij kijken.

Marian, Cindy, Marilva, Bobette, Jeanny en Stanni showden zwierig kleding voor volwassenen en zorgden ervoor dat de kleding goed verkocht werd in onze tweedehands kledingwinkel, waar alles voor een prikkie te koop is. Niet alleen kleding, maar ook sierraden en accessoires.

En…natuurlijk onze kleine ukkies, die zo hun best deden en straalden van trots. Daar kreeg je dorst van!

Daarom was er achter de schermen ook de nodige werkzaamheden verricht voor de inwendige behoeften.

Anita en Eric hadden hun best gedaan op de uitstekende hapjes en drankjes, die er dan ook gretig in gingen, maar ook op de kleurrijke versieringen en ballonnen, wat al een feestelijk sfeertje schiep.

Ook Esmeralda was al wekenlang bezig de juiste kleding voor de dames uit te zoeken en hen goed gekleed naar de catwalk stuurde. Samen met Sylvia, die op een enthousiaste manier de dames en  ukkies aankondigde en op de catwalk begeleidde verdienen zeker een groot applaus!

Daarnaast moeten we ook niet Math van Velthoven vergeten, die de muziek verzorgde en een leuke live show presenteerde.

Echt, zoveel vrijwilligers hebben deze dag zo hard meegewerkt, met name Melanie, die op deze dag de winkel runde, die dan ook zeer goed bezocht werd en waar heel veel werd verkocht. Het was in een woord toppie!

Met dank aan alle modellen die zo hun best hebben gedaan en aan Sanne Michiels, onze stagiaire, die een enorme hulp was.

De volgende modeshow staat ook al gepland, dat wordt dan 24 april en dat zal een lente- en zomershow worden. Maar daar houden we u van op de hoogte!!!

Wat ik u wel nog met nadruk wil vragen: heeft u leuke, draagbare kleding, die u zelf om een of andere reden niet meer kunt dragen of niet meer nodig heeft? Wij kunnen die heel goed gebruiken, dames- heren- en kinderkleding, sieraden, shawls, schoenen zijn van harte welkom.

U kunt kleding bij ons afgeven of het kan eventueel ook opgehaald worden.

Onze winkel is open van maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 14.00 uur, behalve op dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Groetje Sylvia Rabeling.