Ontspanning

De Heksenketel biedt verschillende sportactiviteiten aan als ook leuke ontspannende creatieve vaardigheden. Hier ziet u vele mogelijkheden waarbij u altijd vrijblijvend kunt komen kijken of aan een proefles kan deelnemen. De 1e les is daarom gratis!

Voor meer informatie en aanmeldingen  tel: 06-18956083

 

Sport:

Buikdansen (Oriëntaalse dans)

Buikdansen is een prachtige, sierlijke dansvorm voor alle maten en leeftijden en in tegenstelling tot de naam dans je met je héle lichaam en niet alleen met je buik!

Er is geen danservaring nodig. Het buikdansen stimuleert je vrouwelijkheid en zelfvertrouwen en is zowel gezond voor lichaam en geest! Buikdansen heeft een positieve invloed op je houding en versterkt je spieren (ook de bodembekkenspieren).

Sinds januari 2017 vinden er bij MC De Heksenketel buikdanslessen plaats onder leiding van Martina Gerards-Wijnen (Samirah) met jarenlange ervaring op het gebied van velerlei dansvormen, zoals o.a. klassiek ballet, jazz ballet, showdans, flamenco, tapdans en oriëntaalse dans.

De lessen beginnen met een warming-up al dan niet gecombineerd met de basisbewegingen en technieken. Aan het einde van de les worden eenvoudige choreografieën gedanst, waarin ook de diverse technieken aan bod komen. De les wordt afgesloten met een cooling down.

Maar het allerbelangrijkste is de gezelligheid en het plezier tijdens de lessen met respect voor ieders danskunsten.

Spreekt dit je aan of ben je nieuwsgierig geworden?

Kom dan vrijblijvend naar een gratis proefles op dinsdag van 15.00 – 16.00 uur.  

Yoga

Yoga is een weg naar innerlijk evenwicht. Het biedt de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen tot een liefdevol en tevreden mens.

Donderdag van 9.30 tot 10.30 uur

Kosten €2,00 per les

IMG_8297
Chinees Dansen

Maandag van 11.00 tot 15.00 uur

Kosten €2,00 per les

 

WandelenSAM_1798

Regelmatig organiseren wij een leuke wandeling in een natuurrijk gebied. We verzamelen ons  altijd bij de Heksenketel en dan gaan we te voet of per auto of openbaar vervoer naar bestemming om vervolgens een paar uur te wandelen in een prachtige omgeving. Iedereen kan hier aan mee doen, ook honden zijn welkom.

We vertrekken altijd op woensdag om 10.00 uur bij de Heksenketel.

Creativiteit:

Naailessen

Zin om echt creatief bezig te zijn, uw eigen kleding maken, een leuke fleurige rok of blouse, of wilt u een kledingstuk op pimpen of herstellen, nieuwe gordijntjes nodig? Iedere donderdag-ochtend is hier naailes.
De lerares, begeleidt u hierbij zo goed mogelijk.
Bij voorkeur uw eigen naaimachine meenemen. Bij uitzondering hebben we ook een machine beschikbaar, maar het zijn er maar twee. We werken met patronen uit naai-boekjes of tijdschriften, die zijn aanwezig, eigen patronen zijn ook prima om mee te nemen. U bepaald zelf wat u wilt maken. Wel moet u zorgen voor eigen materiaal, zoals stof, garen, spelden en meetlint.
 
Is er twijfel of dit wel iets voor u is, kom gewoon eens kijken en kennis maken, de 1e les is gratis. In ieder geval is er een hele gezellige sfeer.
 
De naailessen worden gegeven op iedere donderdag van 9.00 tot 11.00 uur  en kost €2,00 per les.

breicl 2

Handwerken

Iedere week komt er een gezellige hanwerk-club samen waar iedereen aan kan deelnemen. U kunt breien, haken en/of borduren, het maakt niet uit of u een beginner of een gevorderde bent. U kunt vrijblijvend iets maken maar er zijn ook hele leuke voorbeelden van truien, sjawls, sokken, kleden, poppen en beren, teveel om op te noemen. Daarbij wordt u altijd geholpen door een zeer ervaren hobby-docent.  U moet wel zelf zorgen voor materiaal zoals breipennen en garen.

Donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur

Kosten €2,00 per les, per persoon

Wilt u graag haken, u kunt dan voor de gezelligheid mee doen en erbij zitten, maar vol is vol. Bij voldoende interesse en deelnemers kan er dan een nieuwe groep voor haken gestart worden!

Workshops

Maandelijks worden enkele leuke creatieve workshops gegeven in diverse vormen van o.a. boetseren, wandversieringen, bloemschikken, kerst- en paasstukjes maken, macramé en enz.  Via de categorie Incidentele Activiteiten vindt u het actuele aanbod!