Verhalen van vrouwen

 

Heeft u ook wat te vertellen over de Heksenketel? laat het ons weten!
Stuur uw verhaal naar mcdeheksenketel@gmail.com

Interview met Maria en Joke

Na een  gezellige en voortreffelijke een High Tea waarbij alle mensen uit de wijk, die hier op af waren gekomen, ruimschoots werden voorzien van een eindeloze rij overheerlijke hartige en zoete hapjes voor maar € 6,–,  vertelden 2 dames nog enthousiast na over de verwendag die ze een week ervoor hadden bezocht in De Heksenketel. Dat prikkelde mijn nieuwsgierigheid en ik vroeg hen het een en ander.“Enne, hoe lang komen jullie hier al bij de H.K?”
Joke vertelt: ”Nou, dat is nu toch al royaal twee jaar, maar ik voel me hier helemaal thuis. De groepen zijn leuk en de activiteiten… Overal wordt je omarmd hier. Heel gezellig. “Ja ik een jaar” voegt Maria daaraan toe, “Ik ken de Heksenketel nog van De Drie Ringen toen we hier met een rondleiding op bezoek waren. Ik was onder de indruk van wat ze hier allemaal doen. Vooral dat samen doen, hoe mensen hier met elkaar omgaan, maar ook: je kunt je kind hier brengen en aan jezelf werken om vooruit te komen.”

“Maarre hoe bevielen jullie de behandelingen van de verwendag dan?” “Fijn” zegt Joke, “Ik kan me goed ontspannen in zo’n behandeling”. “O”,  zegt Maria “Ik kon kiezen tussen een massage en een gezichtmasker en die mevrouw van de nagelverzorging was zo gezellig, heel enthousiaste vrouw. Er was een echte klik.” “En” vult Joke aan, “met epileren, dat was best pijnlijk maar ze begeleidde je goed. Want ja de een heeft een hogere pijngrens en de ander een lagere “Nou, ik kom regelmatig voor massage bij die mevrouw, hoe heet ze? Monica. Die gaf de Hot Stone massage. Ze is ook heel enthousiast bezig en is heel ontspannen. Ik hoop dat die verwendag blijft bestaan of uitbreidt”, voegt Maria er volmondig aan toe.

“Hoe wist je dan dat dat hier ging plaats vinden?” “We komen hier regelmatig naar de yoga en de meditatie” vertelt Maria, “na de les met het koffiedrinken komen we langs het tafeltje met de informatieboekjes en we zagen het  op Facebook”.

“Hebben jullie ook al eens ergens anders een schoonheidsbehandeling en massage gehad?”
“Ikke wel” beaamt Joke en Maria vindt dat toch te duur: “Een enkele keer”. “En wat kostte dat daar dan?” “€ 32,– Heb ik betaald”, zegt Joke en Maria verbaasd: ”nee € 45,– en het meisje was zo gestresst en ze kwebbelde teveel. “Maar kreeg je daar dan ook, zoals bij ons voor € 6,–, koffie of thee bij met vlaai?” “Nee, geen koffie of thee of wat erbij”.

“Ben je van plan om vaker naar onze verwendag te komen?” “Jazeker, er waren echt dingen bij die ik graag wilde. Maar je maakt een keuze”, zegt Joke. “Ik vind het leuk mensen te ontmoeten en complimenten vooral voor degene die alles organiseerde, Esmeralda!”

Dat vind ik dus ook, geweldige ervaring opgedaan! Groetjes Stanni.

 

Datasha

Hoi Heksenketelinnen!

Wie ben ik?

Mijn naam is Datasha Breemer.
Ik ben 22 jaar, op 14 december word ik 23.
Mijn afkomst is Nederlands-Indisch.
Ook woon ik samen met mijn konijn van 1,5 jaar, genaamd Tjawi.
Graag ga ik met vriendinnen en familie samen er op uit, of gezellig samen uiteten. Ook hou ik van reizen en fotograferen. ‘s Avonds op de bank een filmpje kijken staat ook vaak in mijn planning.

Welke opleiding?

Ik zit in het laatste jaar van de opleiding specifieke doelgroepen persoonlijk begeleider mbo-niveau 4, op het Arcuscollege.

Wat houdt de opleiding in?

In de mbo-4-opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen leer je hoe je mensen met meervoudige problemen tijdelijk of langdurig begeleidt en ondersteunt. Tijdens de opleiding wordt daarom aandacht besteed aan de psychologie van verschillende doelgroepen en hun leefsituatie. Je leert hoe je deze mensen kunt helpen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in hun eigen of vervangende woonsituatie.

Mijn stage

Dit jaar loop ik stage bij Mc de Heksenketel. 3 Dagen in de week, de maandag, dinsdag en woensdag. Mijn stage loopt van 3 september 2018 tot 21 juni 2019.

Voorheen heb ik bij zorg- en revalidatiecentrum Hambos en bij Stichting Gehandicaptenzorg Limburg stage gelopen. De heksenketel is een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb!

Liefs Datasha

Mijn naam is Sharina Valk

Ik ben 15 jaar oud en ik woon in Heerlen samen met mijn 4 zusjes ( 7, 9, 11, en 13), en mijn oudere broer ( 16). Mijn oudste broer is 20 en woont samen met zijn vriendin.

Ik kom oorspronkelijk uit Zaandam, dat is mijn geboorteplaats.

Ik loop stage bij de Heksenketel in Heerlen  (Zeswegen ) op dinsdag van 10:00 tot 14:00 uur. Ik zit nu op Praktijk school ppl in Heerlen.  Eerder heb ik op het Citaverde college gezeten en heb ik VMBO basis gedaan.  De Heksenketel is mijn eerste maatschappelijke stage, en de Heksenketel sprak mij meteen aan. Ik ga er iedere dinsdag graag met veel zin naar toe.

Mijn Hobby’s zijn muziek luisteren, wandelen, foto’s maken ( zoals onder andere van de natuur) , rallycross kijken , samen leuke dingen  doen met mijn zusjes , met vriendinnen na school afspreken , en shoppen.

Ook vind ik het leuk om met kleine kinderen te werken en er voor ze te zorgen.  Ik hou enorm veel van dieren en ook om daar voor te zorgen 😉

roewenaRoewena

Hallo,

Mijn naam is Roewena Kurtic. Ik ben 23 jaar en woon in Heerlen.
Ik ben de nieuwe stagiaire bij de Heksenketel.
Ik zit in het examenjaar van de opleiding MMZ, dit staat voor Medewerker Maatschappelijke Zorg.
Via school ben ik bij de Heksenketel terecht gekomen. Ik wilde een andere stage plek dan dat ik gewend ben. Voorheen heb ik bij mensen met een verstandelijke beperking en ouderen stage gelopen.
Over mijn stagejaar binnen de heksenketel ben ik enthousiast vanwege het brede aanbod aan activiteiten die ze hier aanbieden. Ook geloof ik dat ik hier goed aan mijn leerdoelen kan werken.
De sfeer binnen de Heksenketel is gezellig en soms wat chaotisch. Maar zelfs het chaotische siert de Heksenketel, het leeft.

-Melanie

Hallo,Melanie

Bij deze wil ik me even voorstellen: Mijn naam is Melanie (42 jaar). Ik woon samen met mijn 2 dochters Wendy (21 jaar) en Natalie (19 jaar) op Zeswegen.

Sinds september 2012 ben ik met heel veel plezier als vrijwilliger actief bij de Heksenketel.

Mijn dochter Wendy is hier in 2012 stagiaire geweest, waardoor ik kennis gemaakt heb met de Heksenketel. 

Ik ben vaker tijdens haar stage periode in de Heksenketel geweest. Toen niet als vrijwilliger maar als bezoeker. 

De laagdrempelige sfeer binnen de Heksenketel heeft mij er uiteindelijk toe doen besluiten om actief te worden als vrijwilligster. Ik kwam er immers steeds vaker met veel plezier.

In eerste instantie was ik wekelijks op donderdag aanwezig bij de Heksenketel. Hier was ik werkzaam binnen de tweedehands winkel, waarbij ik zorgde voor de verkoop en een representatieve uitstraling van de winkel. 

Inmiddels ben ik 2 dagen actief in de Heksenketel op maandag en donderdag. Ik ben nu doorgestroomd naar andere werkzaamheden, welke ik met plezier verricht. 

Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor het functioneren van de tweedehands kledingwinkel en de catering. Dit doe ik door de vrouwen aan te sturen en te begeleiden daar waar nodig of behoefte is. Ook doe ik de financiële administratie van de tweedehands kledingwinkel en de catering. Daarnaast ben ik lid van de stuurgroep, de programmagroep en organiseer ik incidentele activiteiten. De doorstroom die ik inmiddels heb gemaakt heeft mij de mogelijkheid gegeven om mezelf te ontwikkelen en verder te groeien.

De Heksenketel is een plek waar ik heel graag heen ga, mede dankzij de leuke en gezellige collega’s. 

Ik hoop u graag eens te mogen ontmoeten in de Heksenketel!

 

WP_20140218_00620140218133553Interview  met Dayra Fowler 

Dayra werkt vanaf augustus 2013 als stagiaire bij de Heksenketel en studeert aan de opleiding Social Work met als minor culturele universiteit. Zij is 24 jaar oud,  getrouwd en woont in Maastricht.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik heb op Curaçao op school gezeten en de HAVO afgerond. Het is mijn passie om met mensen te werken. Ik vind het leuk om met verschillende culturen te werken en van anderen te leren. Vandaar dat ik voor Social Work heb gekozen, met de minor cultureel en diversiteit. Ik mis Curaçao elke dag, maar hier ben ik inmiddels  ook op mijn plek.

Wat had je in gedachten over de Heksenketel voor je hier kwam werken?

Ik was op zoek naar een vrouwencentrum met een multiculturele sfeer. Het leek mij altijd leuk om met vrouwen te werken. Vandaar mijn zoektocht naar een ideale stageplek. Nadat ik georiënteerd had op mogelijke stageplekken in Limburg, ben ik terecht gekomen op de webside van de Heksenketel. In het begin vond ik de naam raar klinken. Wel werd ik nieuwsgierig om meer over het centrum te leren. Een vriendin van mij was wel bekend met de stichting en  zij vond de Heksenketel bij mij passen. Ik had meteen gebeld en na een sollicitatiegesprek ben ik direct aangenomen.

Wat heeft jouw besloten om bij ons centrum te komen werken?

Ik heb meegedaan met de verwendag en kreeg de gelegenheid om met de vrijwilligers en medewerkers van de Heksenketel kennis te maken. Iedereen was heel vriendelijk en het was een gezellige middag. Het voelde meteen goed, ik voelde mij op mijn gemak en had de indruk dat ik mij hier verder kon ontwikkelen. Het is een laagdrempelige organisatie die maatschappelijke participatie stimuleert. De Heksenketel had gewoon alles wat ik zocht in een stageplek, daarom heb ik voor de Heksenketel gekozen.

Je woont in Maastricht, is afstand geen probleem voor jou?

Helemaal niet, ik ben al gewend aan lange afstanden(Curaçao – Nederland) en ik ga vaak naar mijn familie in Den Haag. Natuurlijk zou het fijner zijn als er een moedercentrum in Maastricht zou zijn echter het is zeker de moeite waard om elke dag vroeg op te staan en deel uit te maken van dit centrum.

Wat vindt je nu van de Heksenketel? Wat vind je leuk en wat vind je minder leuk?

Ik vind de Heksenketel een leuke en leerzame stageplek. In het begin had ik wat twijfels over mijn stage omdat het naar mijn mening te gezellig was en soms chaotisch kan zijn, maar je leert  veel van de mensen. Ik merk dat ik elke dag steeds meer groei als persoon en als professional. Het is geen organisatie waar alles volgens de regels moet lopen. Het is een mensencentrum! En dat maakt het juist een geweldig centrum.

 Wat is jouw ervaring met zowel de bezoekers als collega’s in de Heksenketel?

Elke dag komen er nieuwe mensen bij en maak je kennis met verschillende culturen. Je merkt dat ieder mens anders is en dat iedereen over eigen normen en waarden beschikt en dat maakt dat iedereen anders is en beschikt over hun eigen kwaliteiten. De kracht dat ik bij sommige vrouwen heb ontdekt is geweldig. Dit komt vaak voor op het gebied van zelfontwikkeling, ze groeien elke dag op een eigen succesvolle manier. Bovendien heb ik super leuke collega’s waar ik goed mee kan omgaan. Ik leer van hun en zij leren van mij, er heerst een goede samenwerking onder elkaar, waardoor wij elkaar ondersteunen.

Wat is de doelstelling van de Heksenketel in jouw eigen visie?

De Heksenketel stimuleert (voornamelijk) vrouwen bij hun persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie. Ook bevorderen zij de sociale verhoudingen in de wijk.

Met andere woorden het is een plek waar vrouwen de gelegenheid krijgen tot zelfontwikkeling op allerlei gebieden, bijvoorbeeld de Nederlandse les. Het is een ontmoetingscentrum waar men kennis kan maken met elkaar.

Kan je een advies geven aan vrouwen die de Heksenketel niet kennen?

Het is de moeite en tijd waard om een bezoekje te nemen aan dit geweldige moedercentrum. Het is een centrum dat openstaat voor iedereen, ongeacht leeftijd, functie of culturele achtergrond. Iedereen is welkom en je kunt jezelf zijn bij de Heksenketel. Ik hoop je snel te zien!

 

 

 

Interview met Hella de RidderHella en kinderen

Hella werkt vanaf oktober 2013 als stagiaire bij de Heksenketel  en  studeert aan de opleiding social work met als minor  GGZ – Geestelijke Gezondheidzorg.  Zij is 26 jaar oud,  woont in Brunssum  en heeft 2 jonge kinderen.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik heb eerst de opleiding toerisme en luchtvaartdienstverlening gedaan, hierbij heb ik veel gereisd en toen ik klaar was met de opleiding werd ik moeder van mijn oudste zoon Rigoberto. Na een aantal jaar gewerkt te hebben vond ik toerisme niet bij mij passen en ging ik op zoek naar een richting waarin ik mijzelf beter kon vinden. Belangrijk voor mij was dat ik graag mensen wou helpen om zelfstandig verder te komen in hun leven. Nadat ik in lelystad 1 jaar spw heb gedaan vond ik dit toch te gemakkelijk en wou ik overstappen naar het HBO social work. In de tussentijd was ik zwanger van mijn 2e zoontje Cilliano en zodoende heb ik besloten de opleiding in Sittard te gaan volgen dicht bij mijn ouders i.v.m. hulp met de kinderen. Het werd namelijk al vrij snel duidelijk dat ik er als alleenstaande ouder voor zou gaan.

Wat had je in gedachten over de Heksenketel  voor je hier kwam werken?

Ik had al eerder ervaring met de heksenketel doordat ik al eens bij een activiteit vanuit Mondriaan had geholpen (Multi culturele vrouwenmiddag 2012). Daarnaast was ik toen ook met het zomerkamp meegegaan. Dit vonden zowel ik als mijn  zoon echt een geweldige ervaring. Toen ik bij mijn eerste stageplek niet kon aarden besloot ik Marij te vragen of ik wellicht bij de Heksenketel mijn stage mocht vervullen.

Wat heeft jouw besloten om bij ons centrum te komen werken?

Doordat ik al eerder in aanraking was gekomen met de Heksenketel en dit een fijne ervaring vond.

Je bent moeder van 2 kinderen, is dit te combineren met je studie en werk?

Jawel, het is soms lastig en zwaar maar het valt goed te combineren. Dat is ook een van de dingen die ik zo fijn vind hier. Er is ruimte voor een flexibele urenindeling  en men heeft begrip voor als het minder gaat. Er is ook veel onderlinge steun en dat maakt het fijn werken.

Wat vindt je nu van de Heksenketel? Wat vind je leuk en wat vind je minder leuk?

Ik vind dat de Heksenketel uit sterke en slimme medewerkers bestaat en dat het een fijne en rijke ervaring is om met hen te mogen werken. Soms is het erg chaotisch en dat is dan wat lastig werken maar zeker ook een leerervaring.

Wat is jouw ervaring met zowel de bezoekers als collega’s in de Heksenketel?

Het zijn mensen die veel voor elkaar over hebben en een hechte band hebben onderling, bezoekers worden altijd goed opgevangen en onderling steunen zij elkaar op een geweldige manier.

Wat is de doelstelling van de Heksenketel in jouw eigen visie?

Om vrouwen (en ook mannen) van de omgeving  zeswegen / parkstad  te helpen bij verschillende problematieke, herintreding in de maatschappij te stimuleren en sociaal contact te bevorderen. Naast dit alles is gewoon gezellig samenzijn ook erg belangrijk.

Kan je een advies geven aan vrouwen die de Heksenketel niet kennen?

 

Het is een plek waar je voor veel verschillende dingen terecht kan; gewoon een praatje, steun diverse leuke activiteiten, sport, maandelijkse incidentele activiteiten. Daarnaast heeft de heksenketel  veel connecties die altijd van pas kunnen komen. Kom gewoon eens gezellig langs J

 

agita

Conciërge – Agita

 

Ik ben Agita en werk als conciërge bij Sam-Sam en zie iedereen die naar de Heksenketel komt. Ik heb daadwerkelijk iedere dag contact met de dames van de Heksenketel en vind dat ook leuk.

Er wordt van alles georganiseerd! Voor iedereen wat wils. De Heksenketel biedt zo veel  mogelijkheden  op vele gebieden – dat vind ik echt geweldig.

Agita

 

 

 

anneke jan 2014

Tai Chi – Anneke

Mij is gevraagd een stukje te schrijven over Tai Chi. Dat doe ik graag omdat ik het jaren geleden als héél prettig heb ervaren. Had toen les van een Chinese leraar en die was erg goed.

Even een korte uitleg over dit onderwerp. Er zijn diverse vormen van Tai Chi. Chi betekent zoiets als: vitale energie, levenskracht. Als het goed wordt beoefent dan kan de energie vrijer door ons lichaam stromen, zodat we gemakkelijker kunnen ontspannen. Het kan de energie vergroten en het weerstandvermogen opbouwen. Het is dus héél belangrijk dat je probeert de geest te ontspannen (wat niet gemakkelijk is) en dat er goed les wordt gegeven.

In dit geval kan ik oprecht zeggen dat diegene die nu Tai Chi geeft bij de Heksenketel echt hartstikke goed is en de juiste instelling heeft.

Dus: Wil je er meer over weten, geef je op bij de Heksenketel en ervaar het zelf.

Anneke Kouwenhoven

 

Snapshot_20131209

 

-Irma 

Hallo allemaal,

Ik wil me even voorstellen aan iedereen als nieuwe vrijwilliger bij de Heksenketel. Ik ben een vrouw van 61 met een man en 6 kinderen en 9 kleinkinderen.

Bij de Heksenketel ben ik gaan werken als vrijwilligster om nog enigszins betrokken te zijn bij sociale en maatschappelijke dingen in de samenleving. Ik  doe  pr en daarbij ook nog wat administratieve taken.

De mensen binnen de Heksenketel zijn allemaal zeer betrokken bij de maatschappij en dat spreekt  me zeer aan.

Ik ben in een warm bad gekomen toen ik de eerste keer werd voorgesteld aan de andere medewerksters van de Heksenketel. Ik hoop dan ook nog lang deel uit te kunnen maken van deze gezellige en hardwerkende club.

– Irma van der Veen

 

Hallo ik heet Jeanny Jongboomjeanny j.

In 1989 kwam ik in het gemeenschapshuis te Zeswegen.
Ik ben toen gevraagd of ik mee wilde werken om in de wijk een speeltuin te plaatsen.
Ik heb ja gezegd en met nog heel wat vrijwilligers zijn wij begonnen.
Met hard werken en veel plezier was de speeltuin er.
Ik ben toen verder gegaan met een avond cursus administratief medewerker en ik heb 5 jaar in het bestuur van de speeltuin gezeten als secretaris. Waaronder ik ook naar vele vergaderingen van het oranje comité ben geweest.
In die zelfde tijd onstond er een idee om een moedercentrum op te starten.
Ik heb er toen voor aangemeld en ja… ik werd aangenomen, ik ben dan bij de speeltuin weggegaan.
Met nog een aantal cursussen ben ik van gastvrouw naar beheerster en administratief medewerker gegaan.  Ook ben ik assistent-begeleidster en ik regel de financiën van de activiteiten van de Heksenketel. Tevens verzorg ik de administratie van de vrijwilligers.
Eigenlijk ben ik na al die jaren het manusje van alles geworden en dat vind ik niet erg.
Na 18 jaar ga ik nog steeds graag naar mijn werk en hoop het nog een paar jaar vol te houden.

Groeten Jeanny

 

 Mijn bijzonder plekje op Zeswegen

 -Stanni

Zo op het oog lijkt het een gewoon ontmoetingscentrum: het m.c. de Heksenketel in Zeswegen, Heerlen, maar in werkelijkheid is het veel meer. Het heeft meer weg van een krachtcentrale van vrouwen.

Veel vrouwen in de wijk die in een isolement zaten, zijn door de Heksenketel letterlijk achter de geraniums weggehaald en genieten weer van een sociaal contact, volgen cursussen in het mc. om verborgen kwaliteiten te ontdekken, te ontwikkelen en tot volle bloei te brengen en eindelijk weer mee te draaien in de maatschappij. Verschillende vrouwen zijn zodoende aan werk gekomen.

Maar er is meer. de Heksenketel is een stichting, waar vrouwen met en voor elkaar werken en waar samenwerking hoog in het vaandel staat. De rivaliteit waar men op andere werkplekken vaak tegenaan loopt bestaat bij de Heksenketel niet, eerder bondgenootschap. Hier steken wij,vrouwen elkaar de helpende hand toe op allerlei gebieden. Dat geeft ons kracht en maakt ons sterk, mede ook door de deskundigheidstrainingen die de Heksenketel geeft aan haar medewerksters.

De Heksenketel zet zich heel speciaal in voor mensen in de wijk met een kleine beurs en en is zeer maatschappij- en buurtgericht door veel contacten in de wijk en met diverse instanties. Zo is het mogelijk in te spelen op behoeften in de wijk en onze activiteiten daarop af te stemmen.

Zo wordt er elk jaar een familie zomerkamp georganiseerd van vijf dagen, over de grens of in eigen land voor maar € 50,–. Afgelopen jaar was de jongste 3 jaar en de oudste 74 jaar. Tenten zijn ondertussen omgeruild voor een groepsaccommodaties.

Het is een activiteit geworden waar veel mensen reikhalzend naar uitkijken. De groep is nu zo groot geworden dat er een grens gelegd moest worden bij een maximaal van 50 deelnemers. En dat is jammer.

We hebben een maatjesproject waarbij we mensen helpen die in een steuntje in de rug nodig hebben en een formulierenproject om paperassen te ordenen waar men niet meer uit komt en om hulp te bieden bij aanvragen van allerlei zaken.
Ook onze tweedehands kledingwinkel is een uitkomst voor mensen met een laag inkomen, waar je vaak de de leukste spullen tegenkomt voor slechts € 2,– of € 3,–.

Ontmoeting speelt bij ons eigenlijk de grootste rol, daarom kan iedereen bij ons ook terecht voor alleen maar een kopje koffie, krantje lezen of eens lekker bijpraten. We besteden ook veel aandacht aan onze kerstfeesten, open dagen, info-markten.

Verder organiseren we voor iedereen ontspanningscursussen zoals Yoga, Fitness totaal, Callenettics en we verzorgen een keer per jaar een leuk uitstapje voor het hele gezin, bv. naar Scheveningen, Oudehands Dierenpark, enz. Tweemaal in de maand maken we óf een wandeling met gezellig ergens koffiedrinken óf we gaan ontbijten voor € 1,– bij een bekend bedrijf op de Woonboulevard.

Daarnaast zijn bij ons de ontwikkelingscursussen belangrijk, zoals de computerlessen, deskundigheidstrainingen en taallessen voor allochtone vrouwen, naailessen, nederlandse les, e.d..
Op die manier werken we aan ontspanning, ontmoeting en ontwikkeling.

Deze activiteiten worden allemaal door de vrouwen georganiseerd die eens begonnen als bezoeksters van De Heksenketel, een stuurgroep oprichtten en uiteindelijk het m.c. de Heksenketel runnen.
We zijn gestart met een kleine groep vrouwen. Momenteel bezoeken ca. 100 vrouwen de Heksenketel.

Omdat we gedeeltelijk zelfstandig zijn moeten wij onze eigen centen zien binnen te halen en dat valt niet mee, vooral nu de crisis is toegeslagen. We krijgen wel van de gemeente subsidie, echter dit is een basissubsidie, maar om meer activiteiten te organiseren moeten wij zelf achter de centen aan.

M.C. staat voor moedercentrum omdat kleine kinderen bij ons ook welkom zijn. Bij alle activiteiten zij worden opgevangen door onze deskundige en gediplomeerde oppas. Dit wil zeker niet zeggen dat alleen moeders met kinderen toegang hebben: alle vrouwen zijn welkom, jong of oud.

Door de jaren heen is er een landelijk netwerk ontstaan van moedercentra in veel steden en wordt er onderling ervaringen uitgewisseld, waardoor o.a. ideeën voor nieuwe, interessante activiteiten ontstaan.

Ik vind dat ik een bijzondere werkplek heb gevonden bij mc. de Heksenketel in Heerlen!

Stanni van der Burgt


VAN ONZE STAGIAIRE SANNE

Hallo allemaal,

Ik wil me graag via deze weg voorstellen, mijn naam is Sanne Michiels, 4de jaars student Medewerker Maatschappelijke zorg aan het Arcus College.

Ik loop momenteel stage bij Moedercentrum de Heksenketel voor 4 dagen per week.

Toen ik eind vorig schooljaar te horen kreeg dat ik stage moest gaan lopen in Zeswegen schrok ik een beetje, ik hoorde veel negatieve verhalen over deze wijk. Toch ben ik vol enthousiasme begonnen aan deze stage en ik kwam al snel tot de conclusie dat  het een gezellige wijk is waar iedereen voor elkaar klaar staat. Ook aan mijn stage binnen de Heksenketel ben ik vol enthousiasme begonnen en na 2 weken kan ik al zeggen, dat ik het een super team vind waar iedereen elkaar een helpende hand bied en voor elkaar klaarstaat.

Ik ben blij dat ik op de Heksenketel mijn opleiding mag afronden.

Sanne Michiels

 

Thema door Anders Norén